1 Ekim 2012 Pazartesi

Gece Vakti Kitap ve John Lenon da Nereden Çıktı?

Geçtiğimiz akşamlardan birinde, kızlarla birlikte eve doğru yürürken içimizde bir sıkıntıyla, "Öyle bir şey olsun ki, biz bir anda mutlu olalım. Ama artık eve gidiyoruz, ne olabilir?" diye konuşuyorduk. 
Tam o sırada Bornova-Küçükpark'taki alanda kitap standları gördük. Standların önüne birkaç sandalye atıp, üzerlerine "kitap okumak ücretsizdir" diye bir yazı yazılmış. Nedir ne değildir diye heyecanla gidip sorduk ve belediyenin yaptığı etkinlik tarzı bir şey olduğunu öğrendik. Kitap seçip orada istediğin kadar okuyup, geri bırakabiliyormuşsun.

Vakit geç olur diye oturamadık ama 3 kitap 20 liraymış ve Duygu kendine üç tane kitap seçti, madem öyle alalım bakalım diyerekten.



Mistik Şehrin Efendileri, İzlenemez ve Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat onun seçtiği kitaplardı. Standtaki Fatih Bey bizim o kadar ilgili olduğumuzu görünce, kitap sohbetine başladık ve baya uzun bir süre konuştuk. 

Kendisi Yayın B'nin sahiplerinden biriymiş. Atatürk'ün Nutuk'undan çok konuştuk. Onların yayın evinin bastığı bir Nutuk kitabından söz etti bize. Gerçekten çok ayrıntılı ve açıklayıcı kocaman bir Nutuk kitabı basmışlar.

Ve yine Atatürk'ün kendi yazmış olduğu Geometri kitabını hediye etti, üçümüze de.
Sonra kendisinin okuyup beğendiği bir kitap olan İhanet Geliyorum Der Mi?'yi de tutuşturdu elimize :)


Benim, standta asılı duran John Lenon'da gözümün kaldığını görünce, al hadi deyip onu da hediye etti bana :) Şaşırıp kalmamı görmezden gelerek.

Ve orada geçirdiğimiz vakitten, sohbetten o kadar çok keyif aldık ki başka bir şey isteseydik olacakmış herhalde dedik. Bize verdiği hediye kitaplar, hele ki John Lenon, benim bütün gece sırıtmama neden oldu.
Bir ara kızların yanımda zıpladığını hatırlıyorum. İşte bir kitapla böylesine mutlu olabilen insanlarız.

Ve biz bir karanlığı daha arkamızda bırakmış olduk.

7 yorum:

  1. güzel bir gece sonrası güzel hazinelere sahip olmuşsunuz. geometriyi merak ettim şimdi, kitap izlenimlerini paylaşırsın değil mi? sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. supermis hala devam ediyormu nolur soyle de aksam ugrayim bende:) hatta seninle de ne guzel tanisma yeri olur:)))

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de ilginç bir olay yaşamışsın ama çok da güzel:)
    Kitaplar beni de çok mutlu ediyor...

    YanıtlaSil
  4. ayyyy ne kaa güzel olmuş bu yahuuu :))

    YanıtlaSil
  5. Orada olmayı çok isterdim :))

    YanıtlaSil
  6. ebygale; kitaplar arkadaşımın benim değil ama zaten bir çok kitap paylaşımı yapıyorum tabi :) çok teşekkürler, sevgiler..

    agresif prenses; aha! tabi ki devam ediyor, 1 ay sürecek demişti bize Fatih Bey :) süper bir buluşma yeri, hemen ayarlamalıyız bence agresif prenses!

    baykuş gözüyle; hele böyle olunca, iyice mutlu ediyormuş :)

    Hamide; sorma yahu :)

    Düş Kızı; KEŞKE! keşke gelip misafirim olsan :(

    YanıtlaSil
  7. john lenon sevilmez miii! Aaa..Atatürk le ilgili bu kitabı yeni görüyorum..

    YanıtlaSil

"Kaybettiği her şeyi geri alma derdindeydi, kayıplarının sonu yoktu, hayat sonsuza kadar böyle devam edecekti."
Jack Kerouac