30 Ekim 2012 Salı

Bir Kara Kedi


Bu gördüğünüz 3 aylık simsiyah yavru artık benim!

Diye buralarda haykırmayı, blog alemini inletmeyi çok isterdim.
Ama malesef değil.
Küçük Kız Kardeş'imin. Kendisi gibi kapkara bir kediye kucak açmışlar.
Bir de isim bulmuş ona. Babası söyledi ama birkaç gün önce olduğu için unuttum.


O kadar hareketli ki, fotoğraf çekmek için hiç fırsat bulamadım.
Eve kedi sokmam diyen annemin peşinden ayrılmayınca, hatun bile sevdi onu.
Tırnakları maniküre girmediğinden, ufak tefek kazalar yaşadık tabi. Ama bendeki kedi sahiplenme istediğini daha da artırdı bu velet.


Evde bir kedinin olduğunu bilmek bile başlıbaşına bir huzur sebebi aslında. Kaybolduğunda arayıp, hiç olmadık yerlerden çıktığını görmek insanın yüzünü güldürüyor.
Benim için az bir vakit geçirmeme rağmen, doyamadım.

Yerleşik bir hayata geçtiğimde, umarım bir kedim olacak. Ve ben o zaman, dünyanın en mutlu insanı olacağım heralde.

Küçük Kız Kardeş'i burada görebilirsiniz, bir tık.

Onu bol bol ısırdığım diğer bir yazı içinse buraya buyrun :)

15 yorum:

  1. Merhaba ben Cessie!
    Okulda olduğum için üşendim girmeye.
    Yakın zamana kadar nefret ediyordum ben kedilerden. Azıcık alıştım gibi artık. En azından görünce bir tuhaf olmuyorum. Bu marsık da pek bi tatlıymış, bi gün benim de kedim olur umarım.

    YanıtlaSil
  2. oy oy oy :))))ne tatlı bu yaaaa kömür:)))kızkardeşin güle güle büyütsün, ilk kez kedi bakıyorsa daha önce hiç kedi bakmadıysa tecrübeli biri olarak tavsiye her zaman bedava verilir:)))sen de yerleşik hayata geçince eminim sokaktan (tıpkı benim Bücürük'ü minnacıkken sokakta bulduğum gibi)bir tane yavru bulup hayatını kurtarırsın:)


    not: Daha tavsiye konusunda senden yanıt beklemeden çok önemli bir,iki şey söyleyeyim mi?

    kum kabı alın,içine topaklanan, gerçek doğal kuma çok benzeyen kumlardan bolca doldurun..onu görsün kedicik ömür boyu (umarım uzun sağlıklı ömrü olur)başka yere tuvalet yapmaz kum kabını kullanır, tabii her gün o kum kabı temizlenecek:)

    ikincisi soğuk süt sakın vermesin, illa süt verecekse kardeşin YARI YARIYA ILIK SU ile karıştırıp verecek. Zaten büyümüş katı yiyecekler yer o artık. Süt kedilere iyi değildir (bilinenin aksine)ishal yapar..

    yemek kabı, su kabı hep tertemiz olsun kendi sağlığı için,su her gün tazelenecek,su kabı ne kadar büyük olursa o kadar iyi..şekerli şeyler egzotik şeyler yedirmeyin şeker hastası olur, böbreği karaciğeri bozulur, kusar:( kuru mama yiyorsa zaman zaman mutlaka tüm kediler kusarlar o zaman ilk kez bununla karşılaşırsanız kusmuğunu kaka sanıp (çok benzer)kediye kızmayın günahını almayın:)ben ilk görünce 'aa kaka mı yapmış' dedim meğer kuru mamaları kusmuş...öyle temizdir ki gider balkona taşa kusardı ama kendini tutamayıp halıya da kusabilir e hastalık bu tabii kızılmaz, tuvalet kağıdıyla alıp sabunlu bezle silerseniz bir şey kalmaz...bir de piyasadaki ucuz mamalar kısa sürede karaciğerleri bozuyor onun yerine haşlanmış yağsız tavuk eti, ya da veterinerde satılan (biraz daha pahalı)ama kedinin yaşına uygun mamalar daha uzun sağlıklı ömür sağlıyor...

    son olarak çok meraklıdırlar benimki gibi çamaşır makinesi içine filan girebilir çok dikkat etsinler, çimen yemesi de şarttır bu kerataların sağlığı için...bir saksıya çimen ekerseniz iyi olur

    güle güle büyütsün sabır ve sevgiyle umarım başkalarının çok sık yaptığı gibi, aa zormuş, koltukları tırmalıyor deyip alıştıktan sonra başından atmaz kardeşin...benim bir akrabam bayıla bayıla aldı yavru bir tekir, hem de parayla sonra ZOR GELMİŞ HANIMEFENDİYE!! zavallıya sokakta bakmaya başlamışlar!!! Sonu malum ya araba ezer, ya köpek parçalar diyeceğim o ki gerçekten tutkuyla sevgiyle bir bebek gibi ölene kadar bakacaksa alınmalı- o akrabama da öyle demiştim- "tabi tabi" demişti-küçük bir kızı ve oğlu vardı kedicik sürekli yataklarına giriyormuş diye huylanmış ayol Bücürük le her gün sabaha kadar yatağımın ayak ucunda uyuyor..Prenses de öyleydi...ama bu yastıklarında uyumak istiyormuş halbuk zamanla ayak ucunda uyumaya da alıştırırlardı ..neyse başını ağrıttım kızım...söz konusu kedinin hayatı olunca dayanamadım...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok çok çok güzel bir kedicik ^-^
    İnşallah zamanı gelince senin de kediciklerin olur canım:)

    YanıtlaSil
  4. aman aman ben bu kömür ü yerim yerimmm..:)

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı ya, bana bırakmak zorunda kaldığım kediyi hatırlatıyo, umarım dilediğin gibi ileride senin de bir kedin olur, gerçekten evde kedinin olması çok farklı bir şey..

    YanıtlaSil
  6. kara kedilere bayılıyorum
    bence çok asil ve gizemliler
    bir de şu uğursuzluk meselesi var tabi

    harika senin adına nasıl sevindimm

    YanıtlaSil
  7. bu güzel simsiyah kedi candır diyorum :)

    YanıtlaSil
  8. allahım çok çirkin minnak bir kedi buuuu :D

    YanıtlaSil
  9. Siyah miyah ama pek şekermiş:))

    YanıtlaSil
  10. Adsız; Cessie! Hele ki bir kedin olunca daha çok seversin. Umarım birer kediye yuva açabiliriz bir gün.

    bücürükveben; Annecim, kesinlikle sokaktan bir kedi edinmek isterim günün birinde. Para verip almak yerine, bir canı sokaklardan kurtarmış olurum.

    Vee, canım annem taviyelerin için çok teşekkür ederim! Zaten babası (küçük kız kardeş benim manevi kardeşim tabi :) durumu eline aldığından çok özen göstermeye çalışıyor. Daha önce bakmadılar ama, sürekli araştırıp ona göre mamalar yediriyor. Eh durumları da iyi olduğundan dolayı, yeme içme konusunda hiç sıkıntısı olmuyor karamığın. Ama temizlik de çok önemli tabi ki. Kumu falan da senin dediğin gibi doğala benzeyenleri tercih ediyor. Çimen sanırım kedinin baş ağrısını alıyormuş, bir de sen söyleyince kesinlikle ileticem bunların hepsini ona :)

    Dediğin gibi özensiz bakılacaksa, sokağa bırakılıcaksa hiç alınmasın daha iyi. Alıştığı hayattan vazgeçirilmesi daha da zor. Bizim ufaklık tabi çok özen gösterir ama ne de olsa çocuk, ne kadar bilebilir bilmiyorum. Ama bakımının kontrolü tamamen babasında olduğundan hiç sorun yok merak etme :)

    Bütüüün tavsiyelerin için tekrar teşekkürler! Bücürük gibi kocaman olur inşallah bu kara da :)

    okuyan; çok teşekkür ederim, kocaman bir amin :)

    crazywomanrosemary; hem de nasıl :)

    drwilldone; kesinlikle, o his bambaşka :)

    Godard Kadını; Bu kadar güzel bir varlığın uğursuzluk getirebileceğine inanmıyorum. Dediğin gibi duruşu çok asil. Umarım hep şans getirir :)

    donkisot; kesinlike :)

    Hamide; ben de severken öyle seviyorum ahah :)

    Tuvalet Kağıdı; sorma :)

    Baykuş Gözüyle; kara surat :)

    YanıtlaSil
  11. Çok tatlı o_O Kedi delisi olduğumu biliyorsundur zaten. Genelde insanlarda "kara kedi uğursuzluktur" gibisinden ahmakça bir inanış olur; ama ben buna inanmıyorum. Bilakis kara kediler çok tatlı ve oyuncu oluyorlar. Hele bir de sana pati attı mı.. ==^.^== Şu gözlere bakar mısın, nasıl bir uğursuzluk uğrayabilir ki bu gözlere ? Allah sahibine bağışlasın. Benim en sevdiğim kedi türleri sarman ve böyle siyah kediler.

    YanıtlaSil
  12. Allah yardımcınız olsun diyorum :) Bizde iki tane var. Sabah uyandırmaya gelip öpmeleri, patileri ile yüzünüzü okşamaları, kucağınıza yatıp uyumaları güzel. Ancak her yere zıplamaya başladıklarında (http://scaffoldingpole.blogspot.com/2010/09/attack-gas-station-2_6206.html), tırnaklarını törpülemek için koltukları aşındırmaya başladıklarında, bir de onlarsız bir iş yapamanıza izin vermediklerini gördüğünüzde anlıyorsun zorluklarını :))) Küsmeleri ve kaprisleri saymıyorum bile :) Ama çok şirinler maalesef. Bütün ev halkı üzerlerine titriyor. Umarım sen de gönlüne göre bir yavru bulursun...

    YanıtlaSil
  13. kedilerin yaramaazlıkları ile ilgili yanlış link gönderdim sanırım. Doğrusu bu olacaktı :
    http://scaffoldingpole.blogspot.com/2012/10/kediye-dayankl-kulaklk-aryorum.html

    YanıtlaSil
  14. Selam, küçük kardeşin adına çok sevindim. Çok güzel bir şey! Ben özellikle siyah kedi ve köpeklere karşı aşırı ilgili ve meraklıyım. Biz de cami avlusundan simsiyah bir pisicik bulmuştuk, ve bizim olmuştu :) Ama alerjik astımım başlayınca ayrılmak zorunda kaldım; aklıma o geldi şimdi :(
    http://notesonmypinboard.blogspot.com/

    YanıtlaSil

"Kaybettiği her şeyi geri alma derdindeydi, kayıplarının sonu yoktu, hayat sonsuza kadar böyle devam edecekti."
Jack Kerouac