30 Ekim 2012 Salı

"Kaleciye Midağle" Vardı Bence.

Ben birkaç gündür evde pineklediğimden, elim hiç bilgisayara gitmedi. Bayramda gelen misafirleri bile pijamayla karşılayacak kadar miskindim :)

Bütün bayram günlerini neredeyse böyle geçirirken dün akşam ablamla Fenerin Antalya ile oynadığı maça gittik. Takım cezalı olduğu için, hanımlar ve çocuklara ücretsizdi. Ben bu uygulamayla ilk defa cezalı olan bir maça gittim.
Ama bir şey söylemem gerekirse bu gerçekten "ceza"lı bir maçtı.
Hatunlarla maç izlenir mi! İz-len-mez. Hele bir stad dolusuysalar, oradan kaçın! Bunu deneyimledim malesef.


Zaten içeriye güvenlikle kavga ederek girdim. Bozuk paralarımı avuçladığı için. Bütünletmeme de izin vermeyince benim söylenmelerimin üzerine bir güzel küfür etti bana. Ben de sen kime küfrediyorsun diye üzerine yürüdüm. Küfür işin içine girince, gerçekten insanın gözü dönüyormuş. İlk defa bu yaşımda birini dövecektim sanırım.
Sonra başları olan bey geldi, beni stadtan kovdu. Nolduğunu bile anlayamadım, adamı atlatıp bir güzel tribüne girdim. 
İnanır mısınız, adam elli beş bin kişinin içinden geldi beni buldu ve paralarımı bütünletip bütünletmediğimi sordu. Öh artık. Neyse ki bütünletilmiş paralarımı görünce sakinleşti.


29 ekim dolayısıyla güzeldi aslında. Bayrak açılıp, konfetiler falan patlatıldı.
Ama öyle bir taraftar vardı ki, Volkan'la yattık, Volkan'la kalktık. Maç boyunca hem de.
Volkan'a yapılan tezahürat Fenerin maçında olduğumuzu unutturdu bana. Normalde diğerleri de teker teker tribüne çağrılır, alkış aldırılır. Diğer oyunculara yazık diye sinir olurken, Volkan da bu durumdan hoşnut olmamış olacak ki, 3 tane topu içeriye aldı. Güzel de yaptı.
Alın size Volkan, dermiş gibi.


Teyzeler. Evet o teyzeler. Maç boyunca yaptıkları yorumlarla, beni mahvettiler.
Ortada hiçbir şey yokken heyecanlanıp çığlık atmaları da cabası tabi.
En son önümdeki teyzenin, sıranın öbür ucundaki kankisine pozisyonu açıkladığını gördüm. 
"Kaleciye midağle vardı bence, anlamadı onlar, orada midağle yaptılar ona. Gördün mü kız, bak! Dünyanın parasını alıyon, koş azcık yuh sana."
Sustum, yerime oturup maçımı izledim. Hayırlısı artık nağpacan o saatten sonra.


Son kez 70'li yıllardan sonra tribünlerde ilk defa yapılan tezahüratı söyleyip, bu kabus gecesini kapatabilirim.
Karşı takımın futbolcusu yere düştüğünde, hatunların hep bir ağızdan; "Ooooh Ooohh, Oooh Ooohhh çok da güzel oldu" diye bağırmaları.
Bunca yıldır maç izlerim, stada giderim. Böyle sinir-stres, üzüntü yaşamadım.

Tamam, yapılan uygulama kadın ve çocukları da maç izlemeye, stada gelmeye teşvik etmek. Buna saygı duyarım ve tribünde çok fazla hatun görünce benim de hoşuma gider. Ama sadece, erkeklerle birlikte olduğunda!

Kabul edilmeli ki, tezahüratı yapan, tribünleri iyi yöneten kısım erkeklerdir. Bir kere ses bakımından avantajları var. Hatunlar da onlara tiz sesleriyle katkı yaptıkları zaman ortaya güzel bir ton çıkıyor.
Ama ne yalnız erkekler, ne de yalnız kadınlar gitmeli maçlara. Her şey birlikte olunca güzel. Ben dün bunu anladım.

Tribünlere gidin, çocuklarınızı götürün. Çünkü müthiş güzel bir ortam vardır, taraftarlığınızı yaşarsınız. Ama bu uygulama yakın zamanda kaldırılmalı. Zira futbolcuya da gerçek anlamda bir "ceza" yaşatılıyor.

4 yorum:

  1. ben fanatik fenerbahçeli biri olarak ilk cezalı maç olan geçen yılki manisaspor maçına gitmiştim. o zaman daha amatörlerdi tabi hiçbişeden haberleri yoktu. ömrümü çürüttüler dilimde tüy bitti baktım hiçbişe anlatamıyorum ben kendi bildiğim gibi küfrederek kendi başıma tezahürat yaparak izledim maçı sonra da kadınlar maçına gitmedim. o ne abi 55bin tane kadın zırıltısı ömrünü çürütür insanın, evlerden ırak!! neyse allahtan antalya maçı sondu,bundan sonra kadıköydeki ilk maçımıza paramı basıp gidecem oooh süper deşarj olup gelcem

    YanıtlaSil
  2. güldürdün beni kızım:)))midağle:))))bu arada biz ailece Fener'liyiz ama ben hayatımda ne tvde maç izledim,ne de gittim, Fener'liyim ama Alex'den ve Rüştü'den başka oyuncusunu tanımıyorum, ikisi de gitmiş artık Fener'den üstelik:(ALex'in gittiğini biliyorum da Rüştü'yü sonradan öğrendim:(Alex'in gitmesine de çok üzüldüm niye böyle şeyler oluyor anlamıyorum da...o da ayrı:(((ya geri gelsin Alex...

    YanıtlaSil
  3. Başlığı okuyup anlayınca gülme krizine girdim, eline sağlık ya. :)

    YanıtlaSil
  4. kadın erkek karışık olmanın da bazı sakıncaları var tabi.

    ama ben de birlikten yanayım kesinlikle.

    maçlara gitmeyi sevmiyorum ya da slogan atmayı (bunda sesimin çok çabuk kısılmasının da etkisi var sanırım)

    ama o dinamizme bayılıyorum diyebilirim

    YanıtlaSil

"Kaybettiği her şeyi geri alma derdindeydi, kayıplarının sonu yoktu, hayat sonsuza kadar böyle devam edecekti."
Jack Kerouac